Karjalainen tehosti digitaalista läsnäoloaan Bold-järjestelmällä

Karjalainen tehosti digitaalista läsnäoloaan Bold-järjestelmällä

Karjalainen aloitti Bold-järjestelmän asennustyöt syksyllä 2020, ja varsinaisen käyttöönotto tapahtui vuoden 2021 alussa.

Karjalainen aloitti Bold-järjestelmän asennustyöt syksyllä 2020, ja varsinaisen käyttöönotto tapahtui vuoden 2021 alussa. Teknologinen kehityspäällikkö Arttu Romo selittää, että päätös vaihtaa sisällönhallintajärjestelmää oli seurausta tarpeesta päivittää vanhaa järjestelmää, joka ei enää vastannut toimituksen tarpeita.

"Päätimme vaihtaa sisällönhallintajärjestelmää vuonna 2019, kun vanha järjestelmä alkoi olla tehoton ja liian monimutkainen. Laadimme aluksi yhdessä toimituksen ja työryhmän kanssa vaatimuskriteerit, jonka jälkeen aloimme etsiä uutta järjestelmää maailmanlaajuisesti", kertoo Romo. Hän kävi läpi noin 10 eri tarjoajaa, haastatteluin ja demojen muodossa mutta lopulta Bold erottui joukosta visuaalisella editorillaan, joka oli yksinkertaisuudessaan kuin tehty toimittajien hektisiä arkikäyttötarpeita ajatellen.

Boldin visuaalinen editori voitti toimittajat puolelleen

Romo kertoo, että Boldin editori oli yhtenä ratkaisevana tekijä valinnassa. "Boldissa pidämme todella paljon Boldin editorista, jossa visuaalisesti päästään näkemään ja suunnittelemaan juttua toteutuksen aikana", Romo toteaa. Toimittajat ottivat Boldin helppokäyttöisyyden hyvin vastaan, ja Romo korostaa, että siirtyminen Bold-maailmaan vanhasta sisällönhallintajärjestelmästä oli vaivatonta.

Digi edellä -prosessi ja tyytyväiset lukijat

Boldin käyttöönoton myötä Karjalaisessa siirryttiin vahvemmin "digital first" -prosessiin, missä jutut suunnitellaan sisältö edellä ja taitetaan verkkoon. Printtiversio tehdään myöhemmin ja paremmin. Lukijat ovat olleet tyytyväisiä muutokseen, ja lehti on saanut positiivista palautetta erityisesti nopeudestaan. "Sivuja pidetään myös helppokäyttöisinä, ja tänä vuonna olemme saavuttaneet kävijämäärien sekä digi-only -tilaajien ennätyslukemat", Romo iloitsee.

Arttu Romo on sanomalehti Karjalaisen teknologinen kehityspäällikkö

Yksinkertainen editori, monipuoliset jutut

Yksi Boldin vahvuuksista on, että sen editori pysyy aina samanlaisena, mutta juttu voi elää toimittajan mukaan. Toimittajille tämä tarkoittaa mahdollisuutta taittaa juttuja reaaliajassa ilman arvailuja miltä lopputulos saattaa näyttää. "Juju on siinä, että editori on aina samanlainen, mutta juttu voi näyttää miltä tahansa. Esikatselu näyttää aina lopputuloksen mainospaikkoineen, joten toimittajan on äärimmäisen helppo esikatselun avulla muokata nopeasti jutun rakennetta ja siirtää elementtejä paikasta toiseen. ", Romo huomauttaa.

Boldin mahdollisuudet ja tulevaisuuden näkymät

Boldin CMS mahdollistaa monipuolisen sisällöntuotannon ja antaa mahdollisuuden tehdä monipuolista sisältöä, joka on olennainen osa digistrategiaamme nuorempien lukijoiden saavuttamiseksi. Romo kertoo, että lehdellä oli vuoden 2023 lopussa yli 8 000 pelkkää digilukijaa. "Kun on headless CMS, voidaan siihen ydistää mikä tahansa front-end teknologia ja sisältöä voidaan helposti ajaa mihin tahansa päätelaitteeseen", Romo summaa.

Karjalainen on tyytyväinen Boldin tarjoamiin mahdollisuuksiin, ja Romo korostaa, että järjestelmän kehitystoiveita on otettu huomioon matkan varrella ja Karjalainen on osaltaan voinut osallistua tuotteen kehittämiseen. Karjalaisen tarina osoittaa, kuinka tehokas ja käyttäjäystävällinen CMS-järjestelmä voi parantaa merkittävästi julkaisutoiminnan laatua ja vaikuttavuutta.

Uusimmat julkaisut

No stories found.
Fiare Media Tools
www.fiaremediatools.com